Σαλάτα με φακές κινόα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 250 γρ. φακές Ωμέγα
- 80 γρ. κινόα, λευκή
- 80 γρ. κινόα, κόκκινη
- 180 ml νερό
- 1000 ml ζωμό λαχανικών Knorr
- 2 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο Τυράς
- Vinegrete εσπεριδοειδών Hellman’s
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
- Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Προσθέτω την βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.