Vegan Banoffee
MOUSSE CARAMEL
- 1000 gr Caramel (από ψυγείο παγωμένο)
- 200 gr Flora 31% σαντιγί (από ψυγείο παγωμένο)
ΣΥΝΟΛΟ: 1200 g
Μέθοδος εκτέλεσης :
1. Χτυπάμε τη Flora 31% στο μίξερ με σύρμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
2. Αδειάζουμε σε ένα σκεύος τη σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο.
3. Χτυπάμε ΕΛΑΧΙΣΤΑ με σύρμα στο μίξερ, το caramel (ίσα ίσα να διαλυθεί, 5-7 στροφές).
4. Προσθέτουμε και τη σαντιγί (Flora 31%) στο μίξερ και χτυπάω με σύρμα ΕΛΑΧΙΣΤΑ
μέχρι να ομογενοποιηθούν.
COMPOTE ΜΠΑΝΑΝΑ
- 300 gr Μπανάνα
- 125 gr Ζάχαρη καστανή
- 20 gr Νερό
- 50 gr Phase professional
- 25 gr Πάστα μπανάνας ή πάστα βανίλιας (*προαιρετικά ) ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΣΤΑ βάζουμε 1 κ.σ
- εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλλίνη (ελάχιστη) ¼ κ.γ
- 10 gr Ρούμι ή Κονιάκ ή Λικερ
ΣΥΝΟΛΟ: 530 gr
Μέθοδος εκτέλεσης :
1. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες ‘’ροδέλες’’. (πάχος μισό δάχτυλο, και στη συνέχεια τη
κάθε ‘’ροδέλα’’ στα 4.
2. Βάζουμε στο τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα τη καστανή ζάχαρη μαζί με το νερό βράζουμε
έως ότου λιώσει η ζάχαρη και καραμελώσει.
3. Προσθέτουμε το Phase professional και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να
ομογενοποιηθούν. (αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή καραμέλα προσθέτουμε σταδιακά
λίγο νερό ακόμα για να την αραιώσουμε.)
4. Προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. (Δε θέλουμε να
διαλυθούν τελείως οι μπανάνες, οπότε προσοχή στο βράσιμο.)
5. Σβήνουμε με το αλκοόλ.
6. Αφού παγώσει λίγο το compote προσθέτουμε και τη πάστα μπανάνας για ενίσχυση
γεύσης.
CREMEUX ΜΠΑΝΑΝΑΣ
- 500 gr Κρέμα βανίλιας Violife
- Πάστα μπανάνας (ή όποια άλλη γεύση θέλουμε)
- Κομματάκια μπανάνας
Μέθοδος Εκτέλεσης :
1) Αφρατεύουμε ελάχιστα τη κρέμα στο μίξερ μαζί με τη πάστα.
2) Προσθέτουμε τα κομματάκια μπανάνας με μαρίζ .
ΒΑΣΗ
- 500 gr Digestive
- 75-100 gr Phase professional
- 35 gr Βούτυρο κακάο λιωμένο ( προαιρετικά )
ΣΥΝΟΛΟ: 610 gr
Μέθοδος εκτέλεσης :
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
2. Λιώνουμε το βούτυρο του κακάο (όχι να καίει) και τα ανακατεύουμε με το Phase
professional
3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το Phase – Βούτυρο κακάο
ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ
30 gr ΒΑΣΗ
75 gr ΚΡΕΜΑ CARAMEL
35 gr COMPOTE
45 gr ΚΡΕΜΑ CARAMEL