Βurger φαλάφελ με γλυκιά σάλτσα σόγιας και ταχίνι
Η ιδανική λύση για όλους όσους νηστεύουν χωρίς να στερηθούν τις διατροφικές συνήθειες τους
ΥΛΙΚΑ
Για το φαλάφελ
- Ρεβίθια 250 gr
- Λευκό κρεμμύδι 1 τεμ.
- 1/2 Μάτσο μαϊντανός 1 τεμ.
- 1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
- Κύμινο 10 gr
- Αλεύρι 50 gr
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ταχίνι 30 gr
- Χυμό απο ένα λάιμ
- Ελαιόλαδο 30 gr
- Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr 5 gr
- Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg 30 gr
Για τη σαλάτα Coleslaw
- Καρότο μεγάλο 1 τεμ.
- 1/4 Κόκκινο Λάχανο
- 1/3 Λευκό λάχανο
- Κλωνάρια Σέλερι 2 τεμ.
- 1/2 Πράσσινο Μήλο
- 1/2 Μάτσο μαϊντανός
- Λευκό ξύδι 50 gr
- Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα 1 lt 80 gr
Για τη σάλτσα Ταχίνι
- Ταχίνι 200 gr
- Χλιαρό νερό 120 gr
- Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
- Φρέσκο χυμό λεμονιού 60 gr
- Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg 70 gr
Παρουσίαση
Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες)
EΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φαλάφελ
Ξεκινάμε την διαδικασία μία ημέρα πριν. Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί σταματάμε το μούλτι ενδιάμεσα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των Φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι τη σάλτσα σόγιας, το ταχίνι, το ελαιόλαδο καθώς επίσης και το χυμό από λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα burger μας.Για τη σαλάτα Coleslaw
Τοποθετούμε σε μπασίνα όλα τα λαχανικά εκτός από το μήλο και τα μυρωδικά αλατίζουμε και αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να αποβάλουν τα περιττά υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα, τα μυρωδικά, το μήλο, και τη πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα. Ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.Για τη σάλτσα Ταχίνι
Στην αρχή διαλύουμε το ταχίνι με το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομοιογενοποιούμε. Δοκιμάζου και διορθώνουμε αν χρειάζεται με βάση το πόσο ξινό, γλυκό το θέλουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.Παρουσίαση
Θωρακίζουμε από την εσωτερική πλευρά το ψωμί μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα,το μπιφτέκι από Φαλάφελ, τη σαλάτα και κλείνουμε με το άλλο κομμάτι του ψωμιού